Реализован округли сто за супрвизоре групе 2 под називом: “Поступање Центра у случајевима сексуалног насиља над децом – изазови у раду у мањим центрима”

Јуче 12 октобра 2023. године у организацији Центра за социјални рад Оџаци реализован је округли сто за супрвизоре групе 2 под називом: “Поступање Центра у случајевима сексуалног насиља над децом – изазови у раду у мањим центрима”.
 
Округли сто је отворила директорка Центра за социјални рад Гордана Лукић а теме су биле: Сексуално насиљe над децом – законски оквир и мере превенције и препоруке специјализованог тима за заштиту деце од злостављања, злоупотребе и занемаривања.
 
У другом делу је супервизорка Марија Новаковић представила случај из праксе Центра и у оквиру вежбе супервизорке су имале прилику да опишу како би поступиле у датом случају као водитељи случаја, супервизори и новинари. У занимљивој и корисној дискусији супервизорке су размениле своје искуство и позитивну праксу.
 
Учествовали су супервизорке следећих ЦСР: Нови Сад, Беочин, Суботица, Бачка Паланка, Бачки Петрвац, Бач, Мали Иђош, Врбас, Србобран, Сомбор, Оџаци и представнице Покрајинскиг завода за социјалну заштиту саветница за социјалну заштиту Наташа Милић Теофиловић и саветница за професионалну обуку Снежана Ђорић.
 
Округли сто је био квалитетно организован и реализован а следећи округли сто групе 2 организоваће Ценрар за социјални рад Бачка Паланка.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.