Округли сто за супервизоре у ЦСР Сремска Митровица

У организацији ЦСР Сремска Митровица 07.06.2018. одржана је друга групна супервизија групе 4 у 2018. години у форми округлог стола под називом „Боља и свеобухватна припрема младих за излазак из система социјалне заштите“. Присуствовали су супервизори  ЦСР Ириг, Сремска Митровица, Рума, Пећинци, Стара Пазова, Шид, директорка Коморе социјалне заштите, директорка и  саветница ПЗСЗ. На почетку супервизоре је поздравио директор ЦСР Сремска Митровица Бранислав Вукмир.

Округли сто је био подељен у три дела: у првом делу досадашња супервизорка ЦСР Сремска Митровица је упознала учеснике са потенцијалним тешкоћама и грешкама у раду са младима који напуштају систем социјалне заштите, други део је био посвећен улози супервизора и водитеља случаја у прупреми и подршци младима у процесу осамостаљивања и у трећем делу истакнути су ресурси за унапређење процеса осамостаљивања. Учесници су имали прилике да у динамичној дискусији изнесу своја искуства (примере добре праксе, тешкоће и проблеме) у раду са младима који су на путу осамостаљивања. Истакнута је потреба веће сарадње са медијима, ради промовисања способних младих људи којима треба подршка за осамостаљивање, Службом за запошљавање а нарочито са приватним предузећима, који су потенцијални послодавци овој осетљивој групи.

Овај стручни скуп је био квалитетно организован и реализован. Следећи стручни скуп супервизијске групе 4 ће се одржати у ЦСР Пећинци.

 

 

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.