Округли сто за супервизоре у ЦСР Сечањ

У организацији ЦСР Сечањ 25.6.2020. одржана је друга групна супервизија групе 1 у 2020. години у форми округлог стола под називом „Породица у ризику од измештања деце процена и одговорност“. Присуствовали су супервизори ЦСР Кикинда, Бачка Паланка, Кањижа, Бечеј, Сечањ, Житиште, директорка и саветнице ПЗСЗ. На почетку супервизоре је поздравио в.д. директора ЦСР Сечањ Ђуро Ђурић.

У првом делу je супервизорка ЦСР Сечањ упознала је супервизоре са основним карактеристикама сиромаштва, социјалне искључености, предрасудама према сиромашним породицама, карактеристикама породица које су у ризику од измештања деце и искуствима у раду са таквим породицама.

У другом делу је представљен случај породице која под корективним надзором ЦСР Сечањ, са свим проблемима и дилемама у раду, који је послужио као основа за дискусију. У дискусији која је била врло квалитетна и креативна истакнути су проблеми, дилеме и позитивна искуства у раду на сличним случајевима. Резултати ове дискусије су били предлози и сугестије супервизора за превазижење тешкоћа и проблема у раду на случају.

Следећи стручни скуп супервизијске групе 1 ће се одржати у ЦСР Нова Црња.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.