Округли сто за супервизоре групе 3 у ЦСР Kовачица

У организацији ЦСР Ковачица 19.03.2019. одржана је прва групна супервизија групе 3 у 2019. години у форми округлог стола под називом „Улога супервизије у превенцији професионалног изгарања“. Присуствовали су супервизори  ЦСР Алибунар,  Вршац, Панчево, Ковин, Ковачица, Пландиште, Бела Црква, Зрењанин, Опово и саветница ПЗСЗ.

На почетку скуп је поздравила директорка ЦСР Ковачица  Душанка Петрак. У првом делу супервизорка ЦСР Ковачица је упознала учеснике са теоријским оквиром  синдрома изгарања. Представила је терминолошко одређење појма изгарањa, опште одлике појаве, порекло, фазе, основне појавне карактеристике, могући облици превенције, улогу подршке супервизора и личне стратегије у превазилажењу проблема изгарања. Учесници су имали прилику да примене и два упитника за самопроцену нивоа синдрома изгарања. У даљем току округлог стола учесници су у дискусији рaзменили сопствена искуства и дилеме у односу на проблем изгарања на послу.
У другом делу представљен је актуелни случај ЦСР Ковачица и проблеми у његовој реализацији. У дискусији, која је уследила, супервизори су давали предлоге и сугестије за решавање овог комплексног случаја.

Остварена је успешна и корисна размена мишљења и позитивне праксе.

Следећи стручни скуп супервизијске групе 3 ће се одржати у ЦСР Пландиште.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.