Oкругли сто “Самовољно напуштање установе – стање, анализа, сарадња и подршка”

У складу са Акционим планом Покрајинског завода за социјалну заштиту, а у оквиру стручне подршке Домовима за деци и младе без родитељског старања са територије АП Војводине, 31.05.2018. године у Дому за деци „Споменак“ у Панчеву одржан је округли сто на тему “Самовољно напуштање установе – стање, анализа, сарадња и подршка”.

Стручни радници ове Установе су колегама из осталих установа за децу и младе са територије АП Војводине, представили анализу стања о самовољном напуштању установе за 2017 годину, као и резултате фокус групе са децом и младима из установе,  самовољно напуштање установе, фактора који утичу на бекство из перспективе корисника.

Циљ истраживања је увид у мотиве који покрећу децу и младе да се одлуче на овај чин, искажу своје мишљење како утицати на редукцију бекства, као и да млади сазнају нешто више о самој појави као и о  ризицима који је прате.

Представници установа су имали прилику да изнесу и размене своја искуства у  раду на овом, за све установе честом проблему и са присутним представницима Завода покушају са изнађу решење за активности са децом и младима који испољавају овакве видове понашања.

.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.