Oкругли сто под називом :”Супервизијски процес у поступку повратка деце из хранитељске у биолошку породицу”

Представнице Покрајинског завода за социјалну заштиту Наташа Милић Теофиловић, Весна Давидовић и Татијана Грнчарски , 06. 06. 2022. године учествовале су на округлом столу за супервизоре у Центру за социјални рад у Ковачици, група број 3 (Банатски округ).

Супервизорка из Центра за социјални рад Радослава Ерски припремила је врло инспиративну тему за овај округли сто под називом :”Супервизијски процес у поступку повратка деце из хранитељске у биолошку породицу”.

Након увода у тему развила се динамична и конструктивна дискусија у којој су учествовали сви супервизори из ове групе са позитивним примерима из праксе као и потешкоћама у раду у овој области. Изнети су и предлози за унапређење ове области рада у центрима за социјални рад и потешкоће са којима се суочавају водитељи случаја као и супервизори када се ради са децом измештеном из своје породице и њиховим породицама.

Заједнички закључак групе је да се још увек недовољан број деце враћа у биолошке породице из којих су измештена као и да подршка биолошкој породици није довољно интензивна и континуирана.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.