Kонференција под називом „ЗА ЖИВОТ У ЗАЈЕДИНИЦИ“ – изазови деинституционализације и развоја услуга у заједници

Дана 27. и 28. јуна 2022. године на Дивчибарама у хотелу “Дивчибаре” одржана је конференција под називном „ЗА ЖИВОТ У ЗАЈЕДИНИЦИ“ – изазови деинституционализације и развоја услуга у заједници којој су присуствовале директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту Маја Миљковић и саветница за истраживачке послове Александра Раичевић.

На овом стручном скупу, наша директорка је представила Анализе родне осетљивости услуге домског смештаја за децу и младе и одрасле и старе у АП Војводини које је спровео Покрајински завод за социјалну заштиту 2019. и 2020. године али је и промовисала неопходност сагледавања родних перспектива у развоју услуга социјалне заштите у светлу деинституционализације.

Анализу родне осетљивости услуге домског смештаја за децу и младе у АП Војводини и Анализу родне осетљивости услуге домског смештаја за одрасле и старе у АП Војводини можете прочитати на следећим линковима:

Анализа-родне-осетљивости-услуге-домског-смештаја-за-одрасле-и-старије-у-АПВ-2019
Анализа-родне-осетљивости-услуге-домског-смештаја-за-децу-и-младе-у-АПВ

Организатори конференције били су Асоцијација ЦСР, Комора социјалне заштите и Удружење стручних радника социјалне заштите Србије.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.