Регионални састанак са представницима центара за социјални рад

У уторак 03.10.2017. године Покрајински завод за социјалну заштиту и центар за породични смештај и усвојење Нови Сад уз подршку Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова организовали су РЕГИОНАЛНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД Јужнобачког, Сремског и Средњебанатског управног округа.
Скуп поздравио подсекретар Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова Палимир Тот, директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту Татијана Грнчарски и директорка Центра за породични смештај и усвојенје Ивана Копривица.
У оквиру скупа учесници су имали прилику да стекану нова знања, као и да размене искуства у раду у циљу унапређења сарадње.

На састанку су приказани подаци о деци и младима у систему социјалне заштите у АП Војводини. Представљени су стандарди и искуства у пружању услуге повременог породичног смештаја, као и искуства у развоју услуге повременог породичног смештаја. Учесници су упознати са моделом програма припреме пружаоца услуга за породични смештај одраслих и старих. Приказани су подаци о броју корисника и пружаоца услуге породичног смештаја у Јужнобачком, Сремском и Средњебанатском управном округу и резултати истраживања о задовољству и унапређењу сарадње ЦПСУ Нови Сад са хранитељским породицама из општина Нови Сад, Петроварадин, Сремски Карловци, Беочин и Бачка Паланка.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.