Округли сто за супервизоре у ЦСР Ириг

У организацији ЦСР Ириг 11.12.2019. одржана је четврта групна супервизија групе 4 у 2019. години у форми округлог стола под називом ,,Улога супервизора у превенцији и препознавању професионалног стреса’’. Присуствовали су супервизори ЦСР Ириг, Сремска Митровица, Рума, Пећинци, Стара Пазова, Шид и саветнице социјалне заштите ПЗСЗ.

На почетку супервизоре је поздравила директорка ЦСР Ириг Силвана Лаћарац и управница Српске читаонице у Иригу Вера Новковић, која је била и домаћин стручног скупа. Супервизорка ЦСР Ириг је у првом делу упознала учеснике са појамом синдрома изгарања, изворима настанка синдрома, улогом и значајем супервизије у препознавању и превенцији синдрома изгарања.

У другом делу разговарано је о стратегије суочавања са стресом и изгарањем и улогом и значајем супервизије. Учесници имали прилику да учествују у три вежбе, које су биле и основа за дискусију о професионалном стресу и синдрому изгарања у свакодневном раду супервизора са водитељима сучаја.

Овај стручни скуп је био квалитетно организован и реализован. Следећи стручни скуп супервизијске групе 4 ће се одржати у ЦСР Сремској Митровици.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.