Округли сто за супервизоре групе 3 у ЦСР Пландиште

У организацији ЦСР Пландиштe 30.03.2019. одржана је друга групна супервизија групе 3 у 2019. години у форми округлог стола под називом „Колико смо асертивни као супервизори“. Присуствовали су супервизори ЦСР Алибунар, Вршац, Панчево, Ковачица, Пландиште, Бела Црква, Зрењанин, Опово, директорица ЦСР Вршац, ЦСР Пландиште, директорица и саветница ПЗСЗ. На почетку скуп је поздравила директорица ЦСР Пландиштe Ђурђевка Тафра.
У првом делу супервизорка ЦСР Пландиште је упознала учеснике са теоријским концептом асертивне комуникације. Представљено је психолошко одређење агресивности, асертивности и пасивности, основне појавне карактеристике и разлике и примена у супервизијском раду.
У другом делу се на основу постављеног питања: „Kojи су фактори који нам обележавају асертивну комуникацију у обављању супервизијских послова?“, развила дискусија, у којој су учесници разменили своје примере из праксе. У завршници округлог стола учесници су имали прилику да учествују у краткој вежби у којој су дате различите ситуације, за које је требало изабрати одговоре, који највише одговарају реалном понашању (асертивном, агресивном или пасивном).
Остварена је успешна и корисна размена мишљења и позитивне праксе.
Следећи стручни скуп супервизијске групе 3 ће се одржати у ЦСР Зрењанин.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.