Округли сто за супервизоре групе 1 у ЦСР Бечеј

У организацији ЦСР Бечеј 14.11.2018. одржана је четврта групна супервизија групе 1 у 2018. години у форми округлог стола под називом „Збрињавање деце без родитељског старања“. Присуствовали су супервизори ЦСР Жабаљ и Тител, Кикинда, Кањижа, Темерин, Бечеј, Чока, Сента, Нова Црња, Нови Бечеј, Нови Кнежевац, директорка и саветницa ПЗСЗ. На почетку стручни скуп је поздравила директорка ЦСР Бечеј Ивона Божовић.

У првом делу супервизорка ЦСР Бечеј упознала је супервизоре са породично правном заштитом деце без родитељског старања, после излагања уследила је квалитетна дискусија, у којој су размењена искуства везана за рад са децом без родитељског старања. У другом делу презентован је приказ случаја збрињавања деце која су угрожена неадекватним породичним приликама из ЦСР Бечеј, који је био основа за дискусију и размену искуства, предлагана су могућа решења за дилеме и питања супервизорке ЦСР Бечеј.

Дискутовало се предностима и манама стандардног и сродничког породичног смештаја и на које проблеме стручни радници наилазе у пракси. Закључено је између осталог да је приоритет процена снага и мотивација пре свих рођака, који могу бити квалитетан ресурс за развијање сродничког породичног смештаја.

Овај стручни скуп је био квалитетно организован, реализован и стечена су корисна сазнања и информације.

Договорено је да ће се следећи стручни скуп супервизијске групе 1 одржати у ЦСР Кикинда.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.