Одржана Конференција поводом почетка пројекта „Корак напред: унапређење подршке жртвама сексуалног насиља у Војводини“

Конференција поводом почетка пројекта „Корак напред: унапређење подршке жртвама сексуалног насиља у Војводини“ одржана је јуче 14. марта, од 13 часова, у хотелу Шератон у Новом Саду.

Ова конференција пружила је прилику за разговор о постојећим специјализованим услугама подршке женама и девојчицама, жртвама родно заснованог и сексуалног насиља, као и о принципима спровођења услуге и могућностима за постизање одрживости пружања услуге.

Представница Покрајинског завода за социјалну заштиту Марина Вукотић, учестовала је у панел дискусији, осврћући се на специјализоване услуге социјалне заштите за жртве сексуалног насиља на територији АП Војводине.

Специјализоване услуге подршке за жене жртве сексуалног насиља у АП Војводини пружају се од 2016. године. Тренутно су доступне у оквиру четири Центра за жртве сексуалног насиља у АП Војводини, у општим болницама у Кикинди, Зрењанину и Сремској Митровици, као и у Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ у Новом Саду.

Ове услуге омогућавају женама и девојчицама да превазиђу трауму доживљеног сексуалног насиља и наставе живот без насиља.

 

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.