„Међуинституционална сарадња у случајевима вршњачког насиља“

Дана 05. јула 2023. године представница Покрајинског завода за социјалну заштиту Јасмина Радивојевић, присуствовала је стручном скупу „ Међуинституционална сарадња у случајевима вршњачког насиља“ који је организовао Центар за социјални рад Бачка Паланка.
 
Скупу-трибини присуствовали су стручни радници више центара за социјални рад са територије АП Војводине као и представник средње школе из Бачке Паланке. Стручњаци ЦСР Бачка Паланка су информисали присутне о делокругу рада ЦСР у случајевима вршњачког насиља као и о својим плановима за унапређење сарадње на локалном нивоу са институцијама (школе, полиција, тужиолаштво, здравствене установе) и плану за формирање Координационог тела за случајеве вршњачког насиља у Бачкој Паланци.
 
У вези формирања и деловања овог тела присутнима су Директорке ЦСР Нови Сад и Стара Пазова представиле искуства међуинституционалне сарадња у њиховим градовима.
ЦСР Бачка Паланка планира да од почетка нове школске 2023/2024 године реализује више радионица у основним и средњим школама у Бачкој Паланци у сврху упознавања деце и младих са карактеристикама вршњачког насиља и његовим последицама.
 
Трибина је била интерактивна, сви присутни су изнели своја искуства из ове области рада и поступања, размена искуства између Центара за социјални рад и школе се показала корисном и водиће унапређењу међусобне сарадње.
 

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.