Конференција “Насиље у дигиталном простору“

Покрајински завод за социјалну заштиту је јуче, 16. маја 2023. године, у Великој сали Скупштине Града Новог Сада, организовао конференцију под називом “Насиље у дигиталном простору“.
 
Конференција која је првенствено организована са циљем скретања пажње и подизања свести стручним радницима из система социјалне заштите на појаву насиља над децом у дигиталном простору, укључила је и образовни систем који има значајну улогу у сузбијању овог проблема.
 
Директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту, Maja Miljkovic, отворила је конференцију и истакла значај препознавања и борбе против дигиталног насиља над децом. Она је подстакла све учеснике конференције на размишљање и деловање, истичући важност усмеравања ка бољој дигиталној будућности за све нас.
 
Насиље над децом путем информационо-комуникационих технологија представља један од најприсутнијих феномена у савременом друштву. Покрајински завод за социјалну заштиту је препознао значај али и недовољну препознатљивост и заступљеност ове теме, те је ове године спровео истраживање са циљем прикупљања података о случајевима дигиталног насиља над децом који су евидентирани у центрима за социјални рад у АП Војводини, ради сагледавања у којој мери је појава дигиталног насиља препозната и заступљена у раду центара за социјални рад, као и унапређења стручног рада у овој области. Резултати овог истраживања које можете прочитати и преузети на нашем сајту https://pzsz.gov.rs/ , оправдано нас наводе на питање, да ли је дигитално насиље у довољној мери препознато од стране лица у дететовом окружењу, установа и организација, односно свих који на било који начин долазе у контакт са децом, па и самих жртава.
 
Овим путем се још једном заваљујемо свим излагачима и учесницима конференције на њиховом доприносу, али и на заједничкој међусобној мотивацији да се још активније укључимо у борбу против насиља у дигиталном простору.

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.