„Изазови и проблеми са којима се суочавају оболели од деменције и чланови њихових породица и како до одрживих решења“

Представници Покрајинског завода за социјалну заштиту Александра Раичевић и Лајчо Чабрић, су јуче 23. новембара 2023. године, присуствовали трибини под називом „Изазови и проблеми са којима се суочавају оболели од деменције и чланови њихових породица и како до одрживих решења“.
 
Трибину су организовали Српско удружење за Алцхајмерову болест и Удружење за Алцхајмерову болест Нови Сад са циљем да покушају да помогну онима који су у ризику од оболевања, оболелима и сродницима који брину о оболелима кроз разговор о потребама породица за додатном подршком, о правима и услугама које оболеле особе могу да остваре, о томе како неговање оболеле особе утиче на здравље пружаоца неге, о недоумицама са којима се суочавају сродници, попут оних у понашању оболеле особе, храњењу, спавању, агресији, рутинама. Такође су и стручњацима и њиховим сарадницима из области социјалне заштите помогли да унапреде своја знања о питањима битним за особе које пате од деменције и о изазовима са којима се сусрећу сродници који брину о оболелима и како их превазићи.
 
Покрајински завод за социјалну заштиту је препознао ову тему као значајну и подржао је учешћем на оваквом скупу који омогућава дељење информацијa о правима и услугама доступним оболелима, као и помоћ у разумевању изазова са којима се сусрећу породице оболелих од деменције.
 

Најновије вести

Имате неко питање?

Можете нас контактирати уколико имате било какво питање, недоумицу или можда предлог.